luni, 22 decembrie 2014

Carti ecranizate in 2014 (Partea 1)

 Coarnele-Joe Hill 




    " Ignatius Perrish şi-a petrecut noaptea bând şi făcând lucruri oribile. S-a trezit a doua zi dimineaţă cu o mahmureală teribilă şi o durere de cap enervantă...şi o pereche de coarne crescute din tâmple.
    La început Ig a crezut că acestea sunt doar o halucinaţie, produsul unei minţi distruse de furie şi durere. El şi-a petrecut ultimul an în singurătatea propriului purgatoriu, urmărind moartea prea iubitei sale, Merrin Williams care a fost violată şi ucisă în circumstanţe încă neelucidate. Dar nu era nimic natural în legătură cu aceste coarne, care erau mult prea reale. "                                                                          
               

                         
                Aparitie: 2014
Gen: Drama | Fantezie | Horror 
                                                               Regizor: Alexandre Aja
 



Sub Acceasi Stea-John Green




Fara suferinta, cum am putea sti ce e bucuria?
Isi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viata mea? Ce vreau sa las in urma?
Desi un medicament miraculos i-a prelungit viata, Hazel Grace Lancaster, in varsta de 16 ani, are impresia ca de cand se stie a fost „in faza terminala“.
Insa atunci cand fermecatorul Augustus Waters, suferind si el de aceeasi boala cumplita, apare la intalnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisa.
Spirite inrudite, impartind acelasi farmec si acelasi simt al umorului, Hazel si Gus incep o cursa contra cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti.




 Gen film: Dragoste/Drama

Anul aparitie :2014

Regizor: Josh Boone

 Actori:
Willem Dafoe, Shailene Woodley, Nat Wolff, Ansel Elgort

 Autor:


John Michael Green (n. 24 august 1977) este un scriitor american de literatură pentru tineret și vlogger pe YouTube. A câștigat Premiul Printz pentru romanul său de debut, Looking for Alaska,[1] și cel mai recent roman, The Fault in Our Stars, a fost locul 1 în The New York Times Best Seller list în luna ianuarie 2012, și s-a realizat un film bazat pe acesta, numit Sub aceeași stea. În 2014, Green a fost inclus în lista celor mai influente 100 de persoane din lume, realizată de revista Time.[2]






Inainte sa adorm -

 In fiecare dimineata, Christine se trezeste fara sa stie cine este. De indata ce adoarme i se sterge orice amintire. Pana si sotul ei, Ben, i se pare un strain, care ii explica in fiecare zi cine este, ce s-a intamplat pana acum si cum a devenit amnezica. Incurajata de doctorul ei, Christine incepe sa tina un jurnal al amintirilor din acea zi. Doar ca, intr-o buna zi, deschizandu-l, descopera ca a scris in el ceva straniu: “Sa nu ai incredere in Ben”. Dintr-odata, incepe sa puna sub semnul intrebarii tot ce i-a spus sotul ei pana atunci.

Oare ce tip de accident a adus-o in aceasta stare?
In cine sa aiba incredere?
De ce ar minti-o Ben?








Rowan Joffe




Steven "SJ" Watson (nascut 1971) [1] este un scriitor englez. A debutat în 2011, cu romanul thriller Inainte sa adorm  . Drepturile de a publica cartea au fost vândute în 42 de țări diferite din întreaga lume și a trecut pe a  fi un bestseller internațional. 

Watson sa născut în Stourbridge , în West Midlands . A studiat fizica la Universitatea din Birmingham și apoi sa mutat la Londra , unde a lucrat în diverse spitale și de specialitate ca un ORL-ist , în diagnosticul și tratamentul cu deficiențe de auz copii. În seara și în weekend, a scris el ficțiune.   





O singura alegere iti hotaraste prietenii. O singura alegere iti defineste idealurile. O singura alegere iti determina credinta – pentru totdeauna. O singura alegere te poate transforma radical.
„O carte captivanta, fascinanta.“ – James Dashner
Intr-un Chicago distopic, orasul in care traieste Beatrice Prior, societatea este impartita in cinci factiuni, fiecare dintre ele cultivand o anumita virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegatia (cei altruisti), Neinfricarea (cei curajosi), Prietenia (cei pasnici) si Eruditia (cei inteligenti). In fiecare an, intr-o zi anume, tinerii in varsta de saisprezece ani trebuie sa-si aleaga factiunea careia ii vor fi devotati pentru tot restul vietii. In ceea ce o priveste pe Beatrice, ea trebuie sa hotarasca daca ramane alaturi de parintii ei sau alege factiunea care considera ca i se potriveste cel mai bine. In cele din urma, alegerea pe care o face va surprinde pe toata lumea, inclusiv pe ea insasi.
In timpul initierii care urmeaza, marcata de o puternica rivalitate, Beatrice isi ia un alt nume, Tris, si se straduieste sa afle cine sunt cu adevarat prietenii ei si, de asemenea, daca o poveste de dragoste cu un baiat uneori fascinant, alteori enervant, isi poate gasi locul in viata pe care ea si-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toata lumea deoarece fusese prevenita ca i-ar putea aduce moartea. Si, pe masura ce descopera un conflict care ia treptat amploare, amenintand sa destrame societatea aparent perfecta in care traieste, afla ca secretul ei ar putea-o ajuta sa-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.
Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, tradari sfasietoare, consecinte uimitoare si o neasteptata poveste de dragoste.

An aparitie:2014

Genul filmului:Actiune/Aventura/Romantic/SF



Regizor:  Neil Burger

Actori: Shailene Woodley, Kate Winslet, Theo James



Autor:

Veronica Roth (născut 19 ​​august 1988) este un american romancier și nuvelist cunoscut pentru debutul New York Times cel mai bine vandut trilogie divergente, care constă din Divergent , Insurgent , și Allegiant . Divergent  a fost beneficiarul a Goodreads carti preferate de 2011 și 2012 câștigătorul pentru cel mai bun Young Adult Fantasy & Science Fiction





Daca as ramane -Gayle Forman

 
Ce ai face daca ar trebui sa alegi?
Mia este o violoncelista talentata in varsta de 17 ani, cu o familie iubitoare si un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decat sa aleaga daca va merge la New York pentru a studia la Julliard sau daca va ramane in Oregon cu cei dragi.
Insa intr-o dimineata cu ninsoare, totul se schimba, iar decizia pe care brusc trebuie sa o ia este dramatica si dureroasa. Mia isi pierde parintii si fratele mai mic intr-un accident rutier, si, cu toate ca nu isi aminteste momentul impactului, ea ii poate vedea pe cei din jur si pe sine.
Romanul este scris la persoana intai, Mia evoca evenimente din viata sa, descrie ceea ce vede si aude in spital, desi nu poate simti nimic si este din ce in ce mai slabita.
Dragostea pentru cei ramasi in viata si pentru Adam si pasiunea pentru muzica clasica vor determina alegerea pe care tanara o face la final.
Daca as ramane atinge teme importante, despre viata, moarte si despre cum totul se poate schimba iremediabil intr-o secunda. Cartea este inspirata de o tragedie reala.





 Anul aparitie:2014

Gen film:Drama/Romantic

Regizor: R.J. Cutler

Actori:Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Liana Liberato,Jamie Blackley

Autor:Gayle Forman (născut 05 iunie 1970) este un autor adult tânăr american.



 





  











Jocurile Foamei:Revolta partea 1 -




Anul aparitiei:2014

Francis Lawrence

Actori: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Donald Sutherland

Autor: Suzanne Collins (n. 10 august 1962) este o scriitoare americană renumită pentru seria Jocurile Foamei.







Un comentariu:

  1. Am vazut Divergent - film foarte bun, bine facut dupa carte, abia astept sa vad si Insurgent; Revolta - filmul este bine facut dar am fost dezamagita ca au ales sa imparta cartea in doua pentru ca in ultima carte actiunea nu este la fel de densa ca in celelalte doua, e mai multa introspectie, deci imi e clar ca au ales banii in locul ideii artistice; si Inainte sa adorm - una din cele mai mari dezamagiri in materie de filme facute dupa carte de la Eragon incoace, filmul mi s-a parut o bataie de joc la adresa unei carti uimitoare, scenariu prost, schimbari fata de carte extrem de prost facute, pana si Nicole Kidman m-a dezamagit profund...

    RăspundețiȘtergere