luni, 22 decembrie 2014

Carti ecranizate in 2014 (partea a2-a)

Captiv in Labirint-James Dashner

 Captiv in Labirint (The Maze Runner) este primul volum dintr-o trilogie antiutopica situata de James Dashner intr-un viitor neclar, rezultat al unui dezastru planetar. Volumul urmeaza toate regulile literaturii
Distopiene: situarea actiunii in viitor, prezenta unei forme de opresiune sociala, conformarea la anumite reguli cu exceptia unui personaj care incearca sa iasa din ordinea stabilita, o supraveghere constanta din partea unei puteri exterioare, memoria individuala inlocuita sau stearsa.
Personajul principal, Thomas, se trezeste intr-un loc necunoscut numit Glade, amnezic si infricosat, alaturi de alti baieti - toti adolescenti - aflati in aceeasi situatie. Aici descopera, rand pe rand, ca noua sa casa e de fapt un labirint urias, cu ziduri de piatra care se misca in timpul noptii, facand rezolvarea sa aproape imposibila; ca in labirint se ascund niste monstri-roboti - Durerosii - care ii ataca si ii determina sa treaca printr-o Transformare.
Dureroasa; ca sunt fortati sa locuiasca in Glade de catre niste Creatori despre care nu-si amintesc nimic. Thomas si tovarasii sai, alaturi de Teresa - singura fata din intregul grup - trebuie sa rezolve labirintul si sa gaseasca drumul spre casa cu orice pret.


Anul aparitiei:2014

Genul filmului:Mister,SF ,Thriller 

Regizor: Wes Ball

Actori:  Dylan O'Brien, Blake Cooper, Aml Ameen , Ki Hong Lee

Autor: James Smith Dashner (nascut 26 noiembrie 1972) este un scriitor american de ficțiune speculativă , în primul rând serie de copii sau adulți tineri, cum ar fi tânărul fantezie serie 13 Realitatea. Lui 2008 roman Jurnalul de scrisori Curios , primul din serie, a fost unul dintre anuale frontierelor ponturi Voci originale. 












Darul lui Jonas-Lois Lowry



Lumea in care traieste Jonas pare a fi una perfecta. Totul e sub control. Frica, suferinta si razboiul au disparut. Nimeni nu are de facut vreo alegere. Fiecarei persoanei i s-a desemnat un rol in cadrul comunitatii, iar conducatorii ei iau toate deciziile, fara a face vreo greseala. Dar destinul si misiunea lui Jonas vor fi diferite de ale celorlalti.


 
  Anul aparitiei:2014

  Genul filmului : Drama/Fantastic/SF

  Regizor:Phillip Noyce

 Actori:Meryl Streep, Odeya Rush, Brenton Thwaites, Jeff Bridges, Taylor Swift

Autor: Lois Lowry (născut Lois Ann Hammersberg, 20 martie 1937) este un scriitor american creditat cu cărți mai mult de treizeci de copii și o autobiografie. Ea a câștigat două medalii Newbery, pentru numar Stars în 1990, și Dătătorul în 1994. [1] Pentru contributia sa ca scriitor pentru copii, ea a fost un finalist în 2000 (și SUA nominalizat din nou în 2004) pentru bienală, internațional Hans Christian Andersen Premiul , cea mai mare recunoaștere disponibil la creatori de cărți pentru copii. [2] [3] Cartea ei Gooney Bird Greene a câștigat 2002 Rhode Island Copii Acordarea de carte . În 2007, ea a primit Margaret Edwards Premiul de Library Association Americane pentru contribuția sa, în scris, pentru adolescenți. [4] În 2011, ea a dat Lecture mai Hill Arbuthnot ; prelegere ei a fost intitulat " UNLEAVING: Puterea Staying de aur ". [5] A primit, de asemenea, un doctorat onorific de scrisori de la Universitatea Brown . în 2014 [6] [7]
 
  









Fata Disparuta-


Cine esti? Cum am ajuns aici?“ Sunt intrebari care il framanta pe Nick in ziua cand sarbatoreste cinci ani de casnicie. Si tocmai acum, sotia sa dispare pe neasteptate. Primul suspect este Nick. Desi isi sustine nevinovatia, dovezile impotriva lui nu inceteaza sa apara. Sub presiunea mass-mediei, face parada de cinism si de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de politie, dezvaluie ca mariajul lor era departe de a fi perfect.
Este Nick un ucigas? Adevarul iti da fiori: este mai intunecat decat ti-ai fi imaginat. Vocile personajelor suna atat de autentic, incat cititorul devine un observator direct al mariajului disfunctional. Un adevarat tur de forta. 

 Anul aparitiei:2014

Genul filmului:Drama/Thrillar

Regizor:David Fincher

Actori:Ben Affleck,Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Missi Pyle

 Autor:
Gillian Flynn s-a nascut in 1971, in Kansas City, Missouri. A obtinut licenta in literatura engleza si jurnalism la University of Kansas, dupa care si-a luat masteratul in jurnalism la Northwestern University, Chicago.
Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. Romanul sau de debut, Dark Places, publicat in 2006, a castigat de doua ori Dagger Award - prima carte care a obtinut vreodata doua premii Dagger in acelasi an. Al doilea roman al lui Gillian Flynn, Sharp Objects, publicat in 2009, a fost un New York Times bestseller. Cartile sale au fost publicate in douazeci si opt de tari.












 Hotul De Carti-

Este anul 1939. Germania nazista. Tara isi tine rasuflarea. Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului München. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede in ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.


 Anul aparitiei:2014

Genul filmului:Drama/Razboi

Regizor:Brian Percival

Actori: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson

Autor: Markus Zusak Frank (nascut 23 iunie 1975) este un australian scriitor. El este cel mai bine cunoscut pentru Hoțul de cărți și Messenger (US titlul, eu sunt Mesagerul), două romane pentru adulți tineri care au fost internaționale bestseller-uri . El a câștigat anual Premiul Margaret Edwards în 2014 pentru contribuția sa la literatura tineri-adult publicat în SUA. 






Un comentariu:

  1. Trebuie sa recunosc ca nu am vazut inca nici unul din filmele astea pentru ca inca nu am apucat sa citesc cartile si mereu citesc mai intai cartea, dar pana la sfarsitul lui 2015 sper sa reusesc sa le citesc pe toate si sa vad si filmele

    RăspundețiȘtergere